Rovarirtás

Légyirtás(Musca domestica)

Légyirtási programunkat elsősorban állattartó telepeknek ajánljuk. A házi legyek irtására mérgezett csalétek ,permetezőszer és légylárva irtószer, összefogásukra,ragacsos alaktestek ,légyfogó csapdák alkalmazhatók. A rezisztencia kialakulásának veszélye a rövid fejlődési idő, a hatóanyagcsoportok korlátozottsága  miatt fenyeget. Ennek késleltetése érdekében a légyirtásban minden esetben kombinált módszert alkalmazunk.

Csótányirtás (Blattodea,Blattoptera vagy Blattaria)

A csótányok megtelepedésének és elszaporodásuknak megelőzése céljából  rendszeresen legalább évente négy alkalommal(fertőzöttségtől függetlenül)  irtószeres kezelést kell végezni. Csótány fertőzöttség esetén a védekezést sűrűbben kell alkalmazni. Az irtószer gél, illetve permetezőszer formában juttatható ki.

Hangyairtás (Formicidae)

Az irtószer permetezőszer és csalétek formájában kerül kihelyezésre. Alkalomszerűen a hangyák megjelenésekor permetezéssel,porozással rovarirtó szert juttatunk ki illetve mérgezett csalétket helyezhetünk ki csalétekállomásban. A eljárások szükség szerint kombinálhatók egymással.

Bolhairtás (Siphonaptera)

Permetezéssel kijuttatott hatóanyagokkal a lárvák és a kifejlett bolhák is elpusztíthatók. Emberek és melegvérű állatok száradás és szellőztetés után veszélytelenül használhatják a területet.

Darázsirtás

  Permetezéssel vagy porozással. Permetezés esetén a permetanyagot a fészekbe célszerű eljuttatni, amikor a darazsak dermedtek.Porozás esetén reziduális hatású porozószert alkalmazunk mellyel a fészket,a fészek bejáratát kezeljük.

Ágyi poloska irtás  (Cimex lectularius)

Permetezéssel, hidegköd képzéssel,füstöléssel,porozással jó eredmény érhető el.  A megfelelő technológiát a kártevőirtó szakember a helyi sajátosságok figyelembe vételével válassza ki.

Szúnyog gyérítés

Melegköd illetve ULV technológia alkalmazásával történik a szúnyogok gyérítése.
A környezet terhelésének csökkentése érdekében megjelentek a vízben oldható irtószerek, melyek mindkét eljárással kijuttathatók. A köd ebben az esetben alig látható.